O KNJIGI JEZIK NARAVE

V knjigi boste lahko prepoznali povezavo sebe s seboj in z Naravo.

Naša draga Narava je res posebne vrste zdravnica, zaupnica, sopotnica.

Če dovolite dotik, vas besede popeljejo v globine. Čutno dojemanje in spoznavanje sebe v univerzalnem Jeziku Narave je res veliko darilo Življenja.

Knjiga je neke vrste zelen ocean, v katerem se lahko plava, pluje ali potaplja v svojo univerzalno razsežnost. Zdrami, strese, sesuje ali le nasmeji.

Posebna pozornost je bila posvečena oblikovanju knjige.

Vsak izvod je izdelan ročno. Materiali so skrbno izbrani. Za platnico je uporabljen les Bukve. Tekst je tiskan na brez kislinski arhivski papir. Za naslov na reciklirani ekološki platnici pa je odtisnjeno 22 karatno zlato.

Naravo lahko tako doživite tudi preko materialov.

Knjiga je dvojezična (slo/ang).

Odlomek iz knjige

HRAST

Veter mu kuštra lase. Dež ga očedi in sonce spomin na dom obudi. Stabilen, resnicoljuben je kralj naših gozdov. Simbol hrabrosti, simbol časti.

Čeprav na videz se zdi, da od veke vekov sredi gozda stoji. Čeravno deluje, da taka je pač njegova usoda … Ni res. On v resnici potuje, plava, leti … S tabo, mano. V srcu, v duši. On trdno oporo ob hrbtenici drži. Učitelj, starešina, oče je zrel, ki nudi oporo, če to sin, hči želi ali hoče.

Ne pada na finte izgovorov, pretvarjanj, izmikanj. O ne. On za rame te strese, nameni odločen pogled in ti pove … da si Vreden, da smeš biti Srečen. Da si Vredna, da si lahko Srečna. Nič te ne ujčka, nič te ne gunca. Nikoli v prazno flanca. On mož je besede. V njegovem življenju ni bede. Kratko in jasno bistvo pove. Vzameš ali pustiš. To bo potem vsebina, izbira tvoje sklede.

Dragi moj Hrast,

pojava tvoja res je mogočna. Mož si ogromen, četudi postavi se linija bočna. Na prvo žogo deluješ kakor velikanska pošast. A to za površno oko je le majcena past.

( se nadaljuje )