Energijske slike

Energijske slike imajo poleg vizualnega predvsem energetski učinek. Učinek je odvisen od posameznikove odprtosti, zrelosti situacije, namena in mnogih drugih nevidnih dejavnikov. 

Podpreti sebe in se opolnomočiti s pomočjo energijske slike je najlepše darilo sebi. Spodbuja nas k notranjem opolnomočenju in stabilnosti, da smo kar se da v ravnovesju s sabo in svojo primarno energijo, ki je osvobojena vseh naloženih vzorcev in blokad, katere si pridelamo tekom življenja.

Lahkotno, nasmejano, preprosto, radoživo, zvedavo, intuitivno,… to je naše prvinsko.

Ni vsaka energijska slika za vsakogar. Tista Tvoja dregne nekje izpod, izza. Ljudje opišejo prvi stik z energijsko sliko kot nek premik v telesu, mravljince ali pa se oglasi določen občutek. Enostavno veš. In to se zgodi le ob določenih slikah. Tiste mimo katerih gremo mirno naprej, niso za nas in našo podporo. Vsaj ne v tem trenutku.

Za energijsko sliko se ne odločamo zgolj ali pretežno razumsko. Energijsko sliko začutimo in enostavno vemo, da je to to. Včasih se lahko zgodi ob stiku s sliko svojevrstna intenzivna reakcija. Možne so tudi solze v očeh ali blag dreget v telesu. Čustveno telo se odzove.

Tovrstna umetnost nagovarja dušo, duha, telo. Nudi ekskluzivno doživetje  vseh energijskih brbončic. Naša intuicija je tista, ki namigne. Zgodi se tudi, da človeka nagovori in nagovarja določena energijska slika, pa se še ne more odločiti. Vedno svetujem, da ne hitite. Počakajte, da se umesti. Odločitve nikoli ne sprejemamo na silo. Seveda v določenih primerih veste v trenutku. Takrat pa ja. Ko je nagovor, klic očiten in jasen, takrat le v akcijo. Podprla vas bo, opolnomočila, spodbujala,…

V energijskih slikah se prepletejo dušna sporočila, jezik vodstva in podpora življenja. Univerzum med procesom nastanka narekuje kompozicijo in barvno paleto. Vsaka se manifestira na drugačen način. Kar je nekako logično, saj je vsak posameznik unikaten in energije rade zapeljejo v smer, kamor je za posvetiti pozornost.

Duša, Duh, Esenca nas preko določenega kanala obvesti in namigne, ko je pred nami energijska slika, katera ima sporočilo za nas. Ob stiku s sliko, ki podreza se zbudi spomin ali aktivira proces transformacije. Lahko govorimo o intuitivnem dregljaju.

Nekaj besed še o energijskih slikah ob katerih se ne počutimo dobro. Morda vas ob njej strese, zmrazi. Prej odbije kot pritegne. S to kreacijo ni nič narobe. Tudi s človekom, ki doživi to neprijetnost ne. Aktivira se zgolj določen proces, ker se trigira določena bolečina ali oplazi energijski zapis nekega neljubega dogodka. Gre zgolj za sunek v energijski zapis, morda spomin. Energijska slika je tudi sprožilec za aktivacijo določene energijske gmote, ki čaka na preobrazbo.

Vedno si jo podarimo, ko smo mi pripravljeni, ko je zrelo. Energijskih slik načeloma ne kupujemo drugim osebam, ker gre za personaliziran stik s kreacijo. Če vemo, da si oseba želi energijsko sliko, potem je najbolje, da ji podarite darilni bon in si jo izbere sama.

Pa še nekaj besed o procesih manifestacije energijske slike in kako vse skupaj doživljam jaz, ko kreiram.

Navadno se začne proces že nekaj dni pred fizičnim začetkom. Na določenih ravneh, se začnejo umeščati posamezni koščki. Ker spustim proces čez svoje telo, to doživljam tudi na fizični ravni. Procesi niso vedno samo prijetni. Navdušenje nad ustvarjanjem, novim izzivom zbalansira in popelje nadaljevanje v prijetnost. Tudi zato kreiram. Ko sem v fazi idej, se že iskrijo vizije. Potem sledi oblikovanje, izbira materialov, postavitve. Včasih je vizija jasna že na začetku, včasih pa se rojeva sproti. Moram priznati, da mi je na nek način ljubše sprotno usmerjanje nevidnega sveta, ker tako nisem vezana na rezultat. Samo sledim korakom in se sestavlja. Na koncu procesa izdelave je občutek, je intuicija tista, ki reče: To je to. Končano. Kadar sledim videni viziji se pa seveda maksimalno kolikor mi dopuščajo znanja, tehnike in materiali poskušam približati videnemu.

 

Energijske slike izdelujem tudi po naročilu. Stranka mi opiše kaj želi. Lahko gre za opis področij na katerih želi podporo ali pa tudi željeno postavitev oz. simbolizem, ki ga želi imeti na svoji personalizirani energijski sliki. Energijske slike namreč res opolnomočijo in prostor energizirajo. Izjemno rada dodajam elemente, ki spodbujajo ravnovesje, stabilnost in vabijo v naš center, našo notranjost. Brez zmožnosti oz. stika z lastno močjo težko kaj premaknemo ali preobrazimo v svojem življenju.

Slike, ki se prelijejo na platno, so v glavnem reliefne. Tako dimenzije dopuščajo več možnosti za kreiranje. 

Življenje je konstantno gibanje. Tako je tudi pri energijskih slikah. Konstantno pulzirajo, delujejo in so super dodatek pri zdravljenju in balansiranju.

Vibracija slike je odvisna od vtkanih elementov, simbolov, materialov. Od govorice nians in odtenkov. Kar nagovori umestim v energijsko sliko. Glede na široko paleto izkušenj in znanj je možno praktično vse. Tudi plemenite kovine dobro podprejo in dvignejo moč energijske slike. 

Vse informacije glede vzdrževanja teh živih elementov energijske slike dobite zapisane na certifikatu o avtentičnosti. Včasih energijski svet nagovori tudi k pesonaliziranemu zapisu vaše kreacije katerega prejmete ob nakupu.

Kako in koliko pride čez mene je seveda odvisno od moje pretočnosti in nenavezanosti. Ni vsak dan primeren za proces izdelave, saj imamo vsi ljudje razne faze transformacij in rasti. Zato je dobro počakati, da »svoje« preobrazimo in potem spet bolj odprto ustvarjamo. Energijska higiena pri ustvarjanju tovrstnih slik je precej pomembna.

Uživam v raznolikosti, v možnostih, oblikah, namigih Univerzuma. Izjemno veliko znanj in prakse mi omogoča praktično vse. In to je tisti čar brezmejnosti…tudi v umetnosti. Za piko na i kontrasti izrazito umestijo, povežejo, osmislijo in zaokrožijo.

Hvaležna sem za pot in hvaležna za vse osebne padce in vzpone, ki so doprinesli k širini in možnostim, da se lahko izražam tudi preko energijskih slik. To je najlepše darilo in jezik za umetniško dušo. 

Več kreacij si lahko ogledate v zavihku TRGOVINA.