PRSTNI LABIRINTI

LABIRINT je vzorec moči, ki opolnomoči in omogoča ravnovesje telesa, duha in duše. S pomočjo labirintov preusmerjamo energijo. Z njegovo uporabo pa se lahko sprostimo, umirimo in občutimo mir, ali, če potreba povečamo nivo energije, koncentracijo in fokus.

IGRA – Otroci se z uporabo labirinta sprostijo in umirijo. Izboljša se jim počutje kadar so žalostni, prestrašeni ali v stiski. To je priljubljen pripomoček v Montessori programu, saj vpliva na koordinacijo, obliko pisave in na uravnavanje fino motoričnih sposobnosti. Otroci tako na igriv in lahkoten način krepijo pozornost in zbranost. V namen igre in sprostitve lahko prstni labirint uporabljajo tudi odrasli.

MEDITACIJA –  »Hoja« s prstom po labirintu je ritual za raziskovanje lastnih globin. Lahko je molitev. Vsak labirint ima svoj značaj in namen. Z njegovo pomočjo se človek sprosti, izboljša samozavest, stabilnost, poveča nivo energije. Izboljša se komunikacija in odnosi, izostri intuicija. Z nežnim drsenjem po stezi mirno dihamo in sprostimo miselno dejavnost. S pomočjo teh oblik, vzorcev moči, pridemo do izvora, do znanj o zavesti.

OKOLJE – Ne glede na velikost labirinta, le ta vedno dobrodejno vpliva na okolje v katerem se nahaja.

UPORABA – S prstom potujemo po stezi počasi ali hitro. Ni pravil s kakšno hitrostjo se gibamo po njem. Začnemo vedno na vhodu v labirint. Na sredini obrnemo smer in pričnemo z gibanjem po isti poti do izhodišča. Pot navznoter in navzven večkrat ponovimo. Enostavno se mu prepustimo. Prst se lahko uporablja izmenično na dominantni in ne-dominantni roki. Za pestrost izkušanja lahko uporabite tudi priloženo palčko ali kroglico.

Podrobnejše in več informacij je priloženih v ročno unikatno poslikani embalaži.

Trenutno so na voljo tri oblike. Labirint Energije, Sončev Labirint ter Labirint Ljubezni in Ustvarjalnosti.

Če želite, vam izdelamo v Slovenskem lesu impregniranem z naravnim oljem tudi druge oblike prstnih labirintov.